Mini-cupcakes!
Här kommer ett recept på mini-cupcakes som jag gjorde som en present till en kompis som fyllde år. Väldigt uppskattad present som passar vid alla tillfällen!
Ingredienser:
200 g smör
4 dl mjölk
4 ägg
3 dl socker
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 nypor salt
Smaksättnig:
4 msk kakao,
bitar av jordgubbar,
2 tsk vaniljsocker
Recept: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker så att det blir vitt och pösigt. Smält smöret och låt det svalna, blanda sedan smöret med mjölken. Häll i detta i äggsmeten och blanda ordentligt. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål, använder du ballongvisp så slipper du sikta! Rör ner blandningen i smeten. Dela upp smeten i olika bunkar. Häll i kakao i den ena och vispa ordentiligt. I den andra rör du försiktigt ner jordgubbsbitar och den tredje smaksätter du med vaniljsocker. Fyll formarna till 2/3. Ställ in i mitten av ugnen i ca 12-14 min. Låt muffinsarna svalna helt innan du dekorerar dem!
Frosting:
400 g rumstempererat smör
4 msk vispgrädde (ovispad)
6 tsk vaniljsocker
ca 8 dl florsocker
Smaksättning på frosting:
Rivet skal från 1 apelsin,
hallon,
blåbär
Topping:
Jordgubbsströssel
Färgglatt strössel
Riven choklad
Recept: Vispa smöret så att det blir mjukt och krämigt. Tillsätt grädde och vaniljsocker. Sikta i florsockret i omgångar och vispa tills frostingen får bra konsistens. Dela upp även detta i fyra olika skålar/bunkar. I den ena häller du i det rivna skalet från apelsin (denna ska helst stå och dra en stund för bästa smak), i den andra vispar du i mixade/mosade hallon och i den tredje blåbär. Den fjärde låter du vara som den är. Spritsa frostingen på muffinsarna och dekorera med strössel eller riven choklad.
Själv gjorde jag så här:
1. Chokladmuffins-hallonfrosting-jordgubbsströssel
2. Jordgubbsmuffins-vanlig frosting-färgglatt strössel
3. Chokladmuffins-apelsinfrosting-riven choklad
4. Vaniljmuffins-blåbärsfrosting-jordgubbsströssel
linnea
vill oxå ha men i julklapp,hehe <3
Svar:
Lisa
Trackback