My Point of View
En blogg om mig, mitt liv och mina tankar :)

Mini-cupcakes!

Här kommer ett recept på mini-cupcakes som jag gjorde som en present till en kompis som fyllde år. Väldigt uppskattad present som passar vid alla tillfällen!
 
Ingredienser:
200 g smör
4 dl mjölk
4 ägg
3 dl socker
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 nypor salt
 
Smaksättnig:
4 msk kakao,
bitar av jordgubbar,
2 tsk vaniljsocker
 
Recept: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker så att det blir vitt och pösigt. Smält smöret och låt det svalna, blanda sedan smöret med mjölken. Häll i detta i äggsmeten och blanda ordentligt. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål, använder du ballongvisp så slipper du sikta! Rör ner blandningen i smeten. Dela upp smeten i olika bunkar. Häll i kakao i den ena och vispa ordentiligt. I den andra rör du försiktigt ner jordgubbsbitar och den tredje smaksätter du med vaniljsocker. Fyll formarna till 2/3. Ställ in i mitten av ugnen i ca 12-14 min. Låt muffinsarna svalna helt innan du dekorerar dem!
 
Frosting:
400 g rumstempererat smör
4 msk vispgrädde (ovispad)
6 tsk vaniljsocker
ca 8 dl florsocker
 
Smaksättning på frosting:
Rivet skal från 1 apelsin,
hallon,
blåbär
 
Topping:
Jordgubbsströssel
Färgglatt strössel
Riven choklad
 
Recept: Vispa smöret så att det blir mjukt och krämigt. Tillsätt grädde och vaniljsocker. Sikta i florsockret i omgångar och vispa tills frostingen får bra konsistens. Dela upp även detta i fyra olika skålar/bunkar. I den ena häller du i det rivna skalet från apelsin (denna ska helst stå och dra en stund för bästa smak), i den andra vispar du i mixade/mosade hallon och i den tredje blåbär. Den fjärde låter du vara som den är. Spritsa frostingen på muffinsarna och dekorera med strössel eller riven choklad. 
 
Själv gjorde jag så här:
1. Chokladmuffins-hallonfrosting-jordgubbsströssel
2. Jordgubbsmuffins-vanlig frosting-färgglatt strössel
3. Chokladmuffins-apelsinfrosting-riven choklad
4. Vaniljmuffins-blåbärsfrosting-jordgubbsströssel
 
 
 

God morgon!

Okej, jag vet att det inte är morgon längre, men jag vaknade faktiskt för bara en timme sedan... Jag var väldigt trött efter att igår sett OS-invigningen och innan dess varit hos en kompis som fyllde år. Jag hade bakat cupcakes som hon fick i födelsedagspresent av mig. Recept på dem lägger jag upp snart! Nu får ni bara en bild på en smoothie jag gjorde för någon dag sedan!
Mixa bitar av vattenmelon och hallon (jag använde stavmixer men det går bra med vilket som) och häll upp i ett glas. Mums!

Läängtaar!!

 Ville bara skriva att jag längtar så sjuukt mycket till på fredag! Varför? Jo, en kompis fyller år och då ska vi hem till henne och fira, och då kommer alla kompisar man inte har träffat sen skolavslutningen... Det ska bli såå kul att träffa alla igen! Japp, det var allt för mig! //Lisa

Kneippbyn!

Här sitter jag och väntar... på min kompis och hennes mamma som ska hämta mig och så ska vi åka till Kneippbyn! Längtar! Jag har inte varit där på JÄTTElänge, så det ska verkligen bli roligt! Hoppas bara det blir lite sol snart... :)

H&M!

H&M´s höstkollektion har nu kommit ut i affären. Blev först lite besviken på käderna (inte riktigt min stil...) men som   tur är finns kläderna i andra färger med! Kollaget har jag gjort här.

Naglar

Hejsan! Fixade till mina naglar idag innan jag stack till stan. Snacka om att jag kämpade med att få på blommorna!

2 armband

Hej, här kommer två bilder på två armband. Det översta har jag gjort och det understa köpte jag på Cubus idag. Det understa ska föreställa guldigt, men som ni ser är jag inte så bra fotograf...
 

Hejsan!

Snart ska jag iväg till stan! Ska träffa en kompis där som jag inte har träffat sen vi slutade skolan... Saknar henne så sjukt mycket!
Trött idag...

Photobomb

En photobomb är när en människa eller ett djur kommer in på ett konstigt sätt i en bild så att det distraherar en från själva motivet på bilden. Mer än så behöver jag väl inte säga om den här bilden...

Danmark (igen)

Här kommer lite fler bilder från Danmarksresan som jag skrev om förut! 
Sand, sand och sand. Så här såg det ut på sandstränderna på Römö. Det var så mycket sand att man inte ens såg havet! :) Varbergs fästning. Inne i fästningen fnns också ett museum där vi var och kollade lite.
Kallbadhuset i Varberg (där vi var innan vi åkte vidare mot Danmark)

Boktips!

Här kommer två boktips till alla som gillar riktigt gripande böcker. Läste båda för ett bra tag sedan, men har helt enkelt inte tagit mig i kragen och tipsat om dem förens nu.

Danmarksresan

För några dagar sedan kom vi hem från Danmark. Först bodde vi i Varberg (Sverige). Där kollade vi lite på deras stora fästning, gick läng med strandpromenaden och gick runt lite i stan, sen åkte vi vidare mot Grenaa (Danmark). Därifrån åkte vi direkt till våra släktingar (där vi skulle bo). På resan har vi besökt Ribe (en stad med en stor shoppinggata och massa roliga affärer), Römö (en ö med en enooooooooooooooorm sandstrand), Flensburg (en fin stad i Tyskland) och Aabenraa (ännu mer shopping!), och så resten av släkten såklart! :)